Makelaars bloggenRSS

 • Huis kopen & bezichtigingen

  Door op 3 September 2021
  U heeft een woning op het oog en de prijs is reëel. Er zijn veel kapers op de kust en de tijd dringt. Dan is het lastig om met een kritisch oog door het huis te lopen. Het liefst wilt u het vandaag nog kopen. Dat is juist het moment om even pas op de plaats te maken. Onze makelaar Steven Wijngaarde geeft tips voor uw bezichtiging en helpt u om klassieke fouten te voorkomen tijdens uw bezichtiging. 
  Huis kopen & bezichtigingen
 • Uw RE/MAX Makelaar

  Door op 23 Juli 2021
  De woningmarkt is overspannen, dat is een bekend gegeven inmiddels. Het aanbod is schaars en de vraag is enorm. De media staan bol van allerlei negatieve berichtgeving over de makelaardij en hoe makelaars omgaan met de verkoop of aankoop van woningen. Makelaars zouden onder één hoedje spelen en niet de belangen behartigen van de aan- en/of verkoopklant die ze hebben ingehuurd. Als ik de artikelen lees dan breekt mijn makelaarshart en herken ik helemaal niets van dit soort praktijken. Bij ons staat transparantie juist heel hoog in het vaandel.
  Uw RE/MAX Makelaar
 • Huizenmarkt & trends

  Door op 21 Juni 2021
  De huizenmarkt kampt met een enorm tekort aan woningen. Ondanks alle plannen zal het nog jaren duren voordat de voorraad nieuwbouwwoningen enigszins op peil zal zijn. In de tussentijd zullen de huizenprijzen eerder verder stijgen dan dalen. Wat zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van dit jaar? Onze makelaar Veronique Hermans voorspelt de volgende trends op de korte termijn.
  Huizenmarkt & trends
 • Kosten huis kopen of verkopen

  Door op 25 Mei 2021
  Bij de aankoop of verkoop van een woning krijgt u te maken met allerlei kosten. Een aantal daarvan kunt u declareren. Wist u bijvoorbeeld dat u in het jaar van aankoop van een woning een aantal financieringskosten mag aftrekken? Of dat u de kosten van een taxatie kunt aftrekken bij de Belastingdienst? Onze makelaar Jessica van Dijk vertelt u meer over deze en andere bespaartips voor kosten tijdens de koop of verkoop van uw woning.
  Kosten huis kopen of verkopen
 • Huis verkopen bij scheiding

  Door op 23 April 2021
  Bij een onverhoopte scheiding wordt niet alleen de emotionele band met de partner verbroken. Ook die met de gezamenlijke woning. En daar komt een hoop bij kijken. Onze makelaar Steven Wijngaarde spreekt uit eigen ervaring. Met deze blog brengt hij rust in een hectische tijd door alle zaken rondom de woning op een rijtje te zetten.
  Huis verkopen bij scheiding
 • Klopt uw WOZ-waarde 2021 wel?

  Door op 23 Februari 2021
  Verlaag mogelijk uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait in een paar simpele stappen. Het is weer de tijd van het jaar, binnenkort valt de WOZ-beschikking/ aanslag gemeentelijke belastingen op uw deurmat met de WOZ-waarde 2021. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de gemeente op uw WOZ waarde komt? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit hoe de WOZ-waarde tot stand komt en hoe u er zelfs wellicht op kunt besparen.
  Klopt uw WOZ-waarde 2021 wel?
 • Hou inbrekers buiten de deur

  Door op 1 Februari 2021
  18 tips die u zelf kunt doen om inbraak te voorkomen. Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel voor veiligheid en dit wilt u dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Inbrekers gebruiken diverse methoden om in te breken. Het liefste willen ze binnen enkele minuten in een woning zijn. Lukt dit niet, dan zullen ze al snel een ander huis kiezen. Wat zijn nu zaken die u zelf gemakkelijk kunt aanpakken? Onze kantooreigenaar en makelaar Dennis de Haan geeft 19 tips die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren om inbrekers buiten de deur te houden.
  Hou inbrekers buiten de deur
 • Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021

  Door op 4 Januari 2021
  8 vragen en antwoorden voor jonge huizenzoekers. Per 1 januari 2021 gaat de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in. Daar bestaat nogal wat onduidelijkheid over. Wie mag gebruik maken van deze regeling? En wat houdt het precies in? Onze makelaar Jessica van Dijk geeft antwoord op 8 veel voorkomende vragen over hét onderwerp van de woningmarkt in het nieuwe jaar. 
  Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021
 • Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen

  Door op 19 November 2020
  We zien het vaak tijdens bezichtigingen. Een lek raam. Herkenbaar aan een lelijke witte waas, alsof de ramen constant beslagen zijn. Heel vervelend want het hindert niet alleen het uitzicht maar vermindert ook de isolatie. En als het eenmaal zover is, zit er maar één ding op: vervangen. En dat kan flink in de papieren lopen. Onze makelaar Veronique Hermans vertelt uit eigen ervaring hoe u dat kunt voorkomen.
  Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen
 • 5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning

  Door op 20 Oktober 2020
  U heeft een spannende stap genomen. U heeft besloten om uw woning te verkopen. Een stap die u niet dagelijks neemt en waarbij best veel komt kijken. Het meeste kunt u met een gerust hart aan uw makelaar overlaten. Toch zijn er ook enkele dingen die u zelf kunt doen. Vooral wat de presentatie van uw woning betreft. Onze makelaar Jessica van Dijk geeft 5 tips waarmee u kunt helpen om het maximale resultaat uit de verkoop te halen.
  5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning
 • Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan

  Door op 10 September 2020
  Bij het verduurzamen van uw huis werkt u tevens aan uw energielabel. Elke inspanning leidt tot een beter label waarmee u ook de waarde van uw woning verhoogt. Vanaf 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een definitief energielabel duurder. En die heeft u nodig voor de verkoop van uw woning. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom u het beste nog voor het einde van het jaar uw definitieve energielabel kunt aanvragen
  Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan
 • Uw nieuwe woning verduurzamen

  Door op 14 Augustus 2020
  Verduurzaming van uw woning wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen een slimme keuze voor het milieu en uw portemonnee maar ook voor de financiering van uw woning. Hypotheekverstrekkers zullen in de toekomst namelijk een maximale hypotheek van 90% verstrekken voor woningen met een energielabel hoger dan B. Logisch. Want de energierekening vormt vaak de tweede kostenpost naast de hypotheeklasten. Daarbij speelt ook de overweging dat woningen met een lager energielabel op den duur minder waardevast zullen worden. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit welke stappen u kunt nemen om uw nieuwe woning te verduurzamen voor een hoog energielabel.
  Uw nieuwe woning verduurzamen
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 Juli 2020
  De woningmarkt is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Wat is wijsheid, wel of niet verkopen in de zomer? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom deze zomer in tegenstelling tot andere zomers wel een goed moment is voor de verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Ontdek de waarde van uw woning

  Door op 11 Juni 2020
  Door de perikelen van de afgelopen tijd bestaat er veel onzekerheid over de woningmarkt. Wat is wijsheid? Zoeken op internet geeft al een aardig beeld van de waarde. Maar voor een nauwkeurigere bepaling van de waarde van uw woning zult u toch echt een makelaar of taxateur moeten inschakelen. Register makelaar/ taxateur Dennis de Haan over de kansen van uw huis op de woningmarkt.
  Ontdek de waarde van uw woning
Naar boven