Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de woningmarkt van de Haarlemmermeer.

 • Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling van uw woning?

  Door op 29 December 2023
  Wij krijgen regelmatig vragen over het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling. Beide termen duiden op het vaststellen van de waarde van een woning, maar verschillen in uitvoering en doel. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit wat het verschil is tussen een taxatie en een waardebepaling en welke rol een taxateur en een makelaar daarin spelen.
  Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling van uw woning?
 • 12 huistips voor een zorgeloze zomervakantie

  Door op 28 Juli 2023
  De zomervakantie staat voor de deur en velen zullen binnenkort genieten van een welverdiende vakantie. Heerlijk, even helemaal niets doen of juist de dingen doen waar u normaal gesproken niet aan toekomt. Als makelaars begrijpen wij het belang en de veiligheid van uw woning en de zorg die u eraan besteedt. Onze makelaar Dennis de Haan geeft deze 12 handige tips waarmee u uw woning met een gerust gevoel kunt achterlaten.
  12 huistips voor een zorgeloze zomervakantie
 • RE/MAX 50 jaar!

  Door op 18 April 2023
  Onze moederorganisatie RE/MAX bestaat 50 jaar! Wij zijn er trots op dit lustrum te mogen vieren en willen dit jaar dan ook niet zomaar voorbij laten gaan.
  RE/MAX 50 jaar!
 • Bouwkundige keuring, altijd bij aankoop van een woning

  Door op 23 Maart 2023
  Wanneer u praat met familie, vrienden of collega’s over het aankopen van een woning, hoort u de term vast wel eens vallen: een bouwkundige keuring of inspectie laten uitvoeren….. “Heb je daar wel aan gedacht?” Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waar u precies een bouwtechnische keuring voor nodig heeft en wat het u oplevert.
  Bouwkundige keuring, altijd bij aankoop van een woning
 • Klopt uw WOZ-waarde 2023 wel?

  Door op 15 Februari 2023
  Verlaag mogelijk uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait in een paar simpele stappen. Het is weer de tijd van het jaar, binnenkort valt de WOZ-beschikking/ aanslag gemeentelijke belastingen op uw deurmat met de WOZ-waarde 2023. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de gemeente op uw WOZ-waarde komt? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit hoe de WOZ-waarde tot stand komt en hoe u er zelfs wellicht op kunt besparen.
  Klopt uw WOZ-waarde 2023 wel?
 • Tover een glimlach op het gezicht van een kind

  Door op 2 December 2022
  Het aangaan van een nieuw woonavontuur is een hele emotionele ervaring. Wij maken het bijna dagelijks mee als wij voor onze klanten hun droomhuis hebben gevonden. Vooral voor kinderen is dat heel spannend. Ze komen in een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe indrukken. Vaak gaan ze erop vooruit. Dat geldt helaas niet voor alle kinderen. Zeker in deze tijd van hoge kosten schieten de leuke dingen in het leven er wel eens bij in. Gelukkig zijn daar diverse initiatieven voor die toch nog een glimlach op het gezicht van een kind kunnen toveren. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.
  Tover een glimlach op het gezicht van een kind
 • Gaan de huizenprijzen dalen?

  Door op 20 Juli 2022
  De media staan er bol van: de woningmarkt staat onder druk en er zou wel eens een kanteling op komst kunnen zijn. Maar over wat voor kanteling hebben wij het dan? Gaan de huizenprijzen dalen? En wat betekent dat voor kopers? Onze makelaar Dennis de Haan over nieuwe kansen op de woningmarkt in de Haarlemmermeer.
  Gaan de huizenprijzen dalen?
 • Rookmelders verplicht vanaf 1 juli. Bent u er al klaar voor?

  Door op 29 Juni 2022
  Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht op elke bewoonde verdieping in uw huis. Wat houdt dit voor u in en welke maatregelen moet u nemen? Onze makelaar Dennis de Haan vertelt u alles het verhogen van uw woonveiligheid door middel van rookmelders. 
  Rookmelders verplicht vanaf 1 juli. Bent u er al klaar voor?
 • Een huis kopen in tijden van onzekerheid. Wel of niet doen?

  Door op 23 Mei 2022
  De afgelopen weken is de onzekerheid in de woningmarkt merkbaar. Het lijkt er op dat er minder kopers zijn in de markt. Waar je een paar maanden geleden als aankoopmakelaar een beetje mazzel moest hebben om een afspraak voor je klant te maken bij een woning die één uur op Funda stond, lijkt dat nu geen probleem meer. Goed moment om een huis te kopen? Onze makelaar Dennis de Haan over de voordelen van onzekere tijden voor huizenjagers.
  Een huis kopen in tijden van onzekerheid. Wel of niet doen?
 • Huis & financiën

  Door op 24 Maart 2022
  Het kopen van een huis begint met een gezonde financiële basis. Hoeveel kunt u lenen? Wat is een verantwoord bedrag? En bovenal, welke risico’s loopt u? Onze broker/owner Dennis de Haan legt uit wat er mis kan gaan bij een financiering en wat het effect is van een stijgende hypotheekrente op uw maximale leencapaciteit.
  Huis & financiën
 • Huis kopen & kiezen

  Door op 23 December 2021
  Wanneer u een huis wilt kopen in de Haarlemmermeer zult u vroeg of laat voor de vraag komen te staan of u kiest voor een niks-meer-aan-doen-huis of klushuis. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit wat de voor- en nadelen zijn van een instapklare woning ten opzichte van een opknapwoning. Zo kan het zowel financieel als in keuzevrijheid behoorlijk schelen om voor een opknapper te kiezen.
  Huis kopen & kiezen
 • Hoe herkent u een goede makelaar?

  Door op 9 November 2021
  7 Tips voor succesvolle bemiddeling bij koop of verkoop van uw woning. Als u een huis wilt kopen of verkopen, is het inschakelen van een bekwame en ervaren makelaar essentieel. Onze broker/owner Dennis de Haan geeft 7 tips voor uw zoektocht naar de juiste makelaar. Zodat u uiteindelijk de beste beslissing kunt nemen.
  Hoe herkent u een goede makelaar?
 • Wonen op het platteland

  Door op 24 September 2021
  Door corona overwegen steeds meer mensen in stedelijke gebieden om de ruimte van het platteland op te zoeken. De ‘trek uit de grote stad’ is inmiddels een groeiende trend aan het worden. Toch blijft het vaak een grote stap om elders in het land een woning te zoeken. Onze broker/owner Dennis de Haan legt uit hoe wij een helpende hand bieden in een nieuw woonavontuur.
  Wonen op het platteland
 • Huis kopen & bezichtigingen

  Door op 3 September 2021
  U heeft een woning op het oog en de prijs is reëel. Er zijn veel kapers op de kust en de tijd dringt. Dan is het lastig om met een kritisch oog door het huis te lopen. Het liefst wilt u het vandaag nog kopen. Dat is juist het moment om even pas op de plaats te maken. Onze makelaar Dennis de Haan geeft tips voor uw bezichtiging en helpt u om klassieke fouten te voorkomen tijdens uw bezichtiging. 
  Huis kopen & bezichtigingen
 • Uw RE/MAX Makelaar

  Door op 23 Juli 2021
  De woningmarkt is overspannen, dat is een bekend gegeven inmiddels. Het aanbod is schaars en de vraag is enorm. De media staan bol van allerlei negatieve berichtgeving over de makelaardij en hoe makelaars omgaan met de verkoop of aankoop van woningen. Makelaars zouden onder één hoedje spelen en niet de belangen behartigen van de aan- en/of verkoopklant die ze hebben ingehuurd. Als ik de artikelen lees dan breekt mijn makelaarshart en herken ik helemaal niets van dit soort praktijken. Bij ons staat transparantie juist heel hoog in het vaandel.
  Uw RE/MAX Makelaar
 • Huizenmarkt & trends

  Door op 21 Juni 2021
  De huizenmarkt kampt met een enorm tekort aan woningen. Ondanks alle plannen zal het nog jaren duren voordat de voorraad nieuwbouwwoningen enigszins op peil zal zijn. In de tussentijd zullen de huizenprijzen eerder verder stijgen dan dalen. Wat zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van dit jaar? Onze makelaar Dennis de Haan voorspelt de volgende trends op de korte termijn.
  Huizenmarkt & trends
 • Kosten huis kopen of verkopen

  Door op 25 Mei 2021
  Bij de aankoop of verkoop van een woning krijgt u te maken met allerlei kosten. Een aantal daarvan kunt u declareren. Wist u bijvoorbeeld dat u in het jaar van aankoop van een woning een aantal financieringskosten mag aftrekken? Of dat u de kosten van een taxatie kunt aftrekken bij de Belastingdienst? Onze makelaar Dennis de Haan vertelt u meer over deze en andere bespaartips voor kosten tijdens de koop of verkoop van uw woning.
  Kosten huis kopen of verkopen
 • Huis verkopen bij scheiding

  Door op 23 April 2021
  Bij een onverhoopte scheiding wordt niet alleen de emotionele band met de partner verbroken. Ook die met de gezamenlijke woning. En daar komt een hoop bij kijken. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit hoe hij rust brengt in een hectische tijd door alle zaken rondom de woning op een rijtje te zetten.
  Huis verkopen bij scheiding
 • Hou inbrekers buiten de deur

  Door op 1 Februari 2021
  18 tips die u zelf kunt doen om inbraak te voorkomen. Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel voor veiligheid en dit wilt u dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Inbrekers gebruiken diverse methoden om in te breken. Het liefste willen ze binnen enkele minuten in een woning zijn. Lukt dit niet, dan zullen ze al snel een ander huis kiezen. Wat zijn nu zaken die u zelf gemakkelijk kunt aanpakken? Onze kantooreigenaar en makelaar Dennis de Haan geeft 19 tips die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren om inbrekers buiten de deur te houden.
  Hou inbrekers buiten de deur
 • Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021

  Door op 4 Januari 2021
  Per 1 januari 2021 gaat de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in. Daar bestaat nogal wat onduidelijkheid over. Wie mag gebruik maken van deze regeling? Wat houdt het precies in? Onze makelaar Dennis de Haan geeft antwoord op 8 veel voorkomende vragen over hét onderwerp van de woningmarkt in het nieuwe jaar. 
  Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021
 • Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen

  Door op 19 November 2020
  We zien het vaak tijdens bezichtigingen. Een lek raam. Herkenbaar aan een lelijke witte waas, alsof de ramen constant beslagen zijn. Heel vervelend want het hindert niet alleen het uitzicht maar vermindert ook de isolatie. En als het eenmaal zover is, zit er maar één ding op: vervangen. En dat kan flink in de papieren lopen. Onze makelaar Dennis de Haan vertelt uit eigen ervaring hoe u dat kunt voorkomen.
  Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen
 • 5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning

  Door op 20 Oktober 2020
  U heeft een spannende stap genomen. U heeft besloten om uw woning te verkopen. Een stap die u niet dagelijks neemt en waarbij best veel komt kijken. Het meeste kunt u met een gerust hart aan uw makelaar overlaten. Toch zijn er ook enkele dingen die u zelf kunt doen. Vooral wat de presentatie van uw woning betreft. Onze broker/owner Dennis de Haan geeft 5 tips waarmee u kunt helpen om het maximale resultaat uit de verkoop te halen.
  5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning
 • Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan

  Door op 10 September 2020
  Bij het verduurzamen van uw huis werkt u tevens aan uw energielabel. Elke inspanning leidt tot een beter label waarmee u ook de waarde van uw woning verhoogt. Vanaf 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een definitief energielabel duurder. En die heeft u nodig voor de verkoop van uw woning. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom u het beste nog voor het einde van het jaar uw definitieve energielabel kunt aanvragen
  Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan
 • Uw nieuwe woning verduurzamen

  Door op 14 Augustus 2020
  Verduurzaming van uw woning wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen een slimme keuze voor het milieu en uw portemonnee maar ook voor de financiering van uw woning. Hypotheekverstrekkers zullen in de toekomst namelijk een maximale hypotheek van 90% verstrekken voor woningen met een energielabel hoger dan B. Logisch. Want de energierekening vormt vaak de tweede kostenpost naast de hypotheeklasten. Daarbij speelt ook de overweging dat woningen met een lager energielabel op den duur minder waardevast zullen worden. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit welke stappen u kunt nemen om uw nieuwe woning te verduurzamen voor een hoog energielabel.
  Uw nieuwe woning verduurzamen
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 Juli 2020
  De woningmarkt is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Wat is wijsheid, wel of niet verkopen in de zomer? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom deze zomer in tegenstelling tot andere zomers wel een goed moment is voor de verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Ontdek de waarde van uw woning

  Door op 11 Juni 2020
  Door de perikelen van de afgelopen tijd bestaat er veel onzekerheid over de woningmarkt. Wat is wijsheid? Zoeken op internet geeft al een aardig beeld van de waarde. Maar voor een nauwkeurigere bepaling van de waarde van uw woning zult u toch echt een makelaar of taxateur moeten inschakelen. Register makelaar/ taxateur Dennis de Haan over de kansen van uw huis op de woningmarkt.
  Ontdek de waarde van uw woning
Naar boven