Makelaars bloggen

 • Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021

  Door op 4 januari 2021
  8 vragen en antwoorden voor jonge huizenzoekers. Per 1 januari 2021 gaat de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in. Daar bestaat nogal wat onduidelijkheid over. Wie mag gebruik maken van deze regeling? En wat houdt het precies in? Onze makelaar Jessica van Dijk geeft antwoord op 8 veel voorkomende vragen over hét onderwerp van de woningmarkt in het nieuwe jaar. 
  Startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2021
 • Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen

  Door op 19 november 2020
  We zien het vaak tijdens bezichtigingen. Een lek raam. Herkenbaar aan een lelijke witte waas, alsof de ramen constant beslagen zijn. Heel vervelend want het hindert niet alleen het uitzicht maar vermindert ook de isolatie. En als het eenmaal zover is, zit er maar één ding op: vervangen. En dat kan flink in de papieren lopen. Onze makelaar Veronique Hermans vertelt uit eigen ervaring hoe u dat kunt voorkomen.
  Een lek raam... Voorkomen is beter dan vervangen
 • 5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning

  Door op 20 oktober 2020
  U heeft een spannende stap genomen. U heeft besloten om uw woning te verkopen. Een stap die u niet dagelijks neemt en waarbij best veel komt kijken. Het meeste kunt u met een gerust hart aan uw makelaar overlaten. Toch zijn er ook enkele dingen die u zelf kunt doen. Vooral wat de presentatie van uw woning betreft. Onze makelaar Jessica van Dijk geeft 5 tips waarmee u kunt helpen om het maximale resultaat uit de verkoop te halen.
  5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning
 • Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan

  Door op 10 september 2020
  Bij het verduurzamen van uw huis werkt u tevens aan uw energielabel. Elke inspanning leidt tot een beter label waarmee u ook de waarde van uw woning verhoogt. Vanaf 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een definitief energielabel duurder. En die heeft u nodig voor de verkoop van uw woning. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom u het beste nog voor het einde van het jaar uw definitieve energielabel kunt aanvragen
  Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan
 • Uw nieuwe woning verduurzamen

  Door op 14 augustus 2020
  Verduurzaming van uw woning wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen een slimme keuze voor het milieu en uw portemonnee maar ook voor de financiering van uw woning. Hypotheekverstrekkers zullen in de toekomst namelijk een maximale hypotheek van 90% verstrekken voor woningen met een energielabel hoger dan B. Logisch. Want de energierekening vormt vaak de tweede kostenpost naast de hypotheeklasten. Daarbij speelt ook de overweging dat woningen met een lager energielabel op den duur minder waardevast zullen worden. Onze makelaar Dennis de Haan legt uit welke stappen u kunt nemen om uw nieuwe woning te verduurzamen voor een hoog energielabel.
  Uw nieuwe woning verduurzamen
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 juli 2020
  De woningmarkt is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Wat is wijsheid, wel of niet verkopen in de zomer? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom deze zomer in tegenstelling tot andere zomers wel een goed moment is voor de verkoop van uw woning.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Ontdek de waarde van uw woning

  Door op 11 juni 2020
  Door de perikelen van de afgelopen tijd bestaat er veel onzekerheid over de woningmarkt. Wat is wijsheid? Zoeken op internet geeft al een aardig beeld van de waarde. Maar voor een nauwkeurigere bepaling van de waarde van uw woning zult u toch echt een makelaar of taxateur moeten inschakelen. Register makelaar/ taxateur Dennis de Haan over de kansen van uw huis op de woningmarkt.
  Ontdek de waarde van uw woning
Naar boven