Tover een glimlach op het gezicht van een kind

Door op 2 December 2022

Het aangaan van een nieuw woonavontuur is een hele emotionele ervaring. Wij maken het bijna dagelijks mee als wij voor onze klanten hun droomhuis hebben gevonden. Vooral voor kinderen is dat heel spannend. Ze komen in een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe indrukken. Vaak gaan ze erop vooruit. Dat geldt helaas niet voor alle kinderen. Zeker in deze tijd van hoge kosten schieten de leuke dingen in het leven er wel eens bij in. Gelukkig zijn daar diverse initiatieven voor die toch nog een glimlach op het gezicht van een kind kunnen toveren. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.

Leven in armoede

Een vakantie om eens heerlijk te genieten van een andere omgeving. Een kinderfeestje met alle vriendjes en vriendinnetjes. Of die mooie nieuwe broek die ze al heel lang willen hebben. Maar ook een cadeautje met Kerstmis, op hun verjaardag of gewoon misschien wel eens zomaar. Helaas is dit voor veel gezinnen niet mogelijk. Steeds meer kinderen in Nederland leven in armoede. Ouders hebben geen geld om een verjaardagsfeestje te organiseren of nieuwe kleding te kopen en dat is natuurlijk erg verdrietig.

Kansrijk Kind Project

Als ouders zijnde wil je je kinderen alles kunnen geven. Niet alleen een warm en gezellig thuis maar ook eens iets extra’s, speciaal voor hen. Ook wij van RE/MAX Uw Makelaar vinden dat kinderen zich vooral kind moeten kunnen voelen. We dragen daarom bij aan het mooie Kansrijk Kind Project van Communicatief Zakelijk Nederland (CZ-N). Zij werken samen met Stichting Kinderfeest, Stichting Kinderen van de Voedselbank en de Vakantiebank.

Ouders informeren

Het Kansrijk Kind Project wordt tevens door lokale ondernemers gesteund zodat dit alles voor zoveel mogelijk gezinnen én dus voor de kinderen gedaan kan blijven worden. Daarnaast doneert CZ-N goederen en sturen ze informatie naar basisscholen om de kansen van de stichtingen onder de aandacht te brengen van ouders. Zij kunnen kiezen uit de mogelijkheden:

Stichting Kinderfeest zorgt ervoor dat kinderen in armoede de middag van hun leven krijgen en een dag om nooit te vergeten. De geheel verzorgde feestjes worden buitenhuis georganiseerd. Er wordt taart gegeten, spelletjes gespeeld, knutselwerkjes gemaakt of bijvoorbeeld buiten gevoetbald. Het feestje wordt compleet gemaakt door de jarige een cadeautje aan te bieden, op deze manier genieten de kinderen weer eens écht van hun verjaardag.

Stichting Kinderen van de Voedselbank verzorgt kledingpakketten met daarin alleen nieuwe artikelen waaronder kleding, schoenen en cadeautjes. Kinderen worden vaak gepest op school en in hun buurt vanwege het dragen van hergebruikte kleding en worden hierbij sociaal gezien buitengesloten. De eigenwaarde van een kind daalt enorm tegenover andere kinderen en dit kan ook op latere leeftijd gevolgen hebben. Vandaar dat de stichting het zo belangrijk vindt om alleen nieuwe artikelen uit te geven.

Het doel van Stichting de Vakantiebank is om mensen die zich dat zelf niet kunnen veroorloven, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een recreatieve en mooie plek ergens in Nederland. Hier kunnen ze nieuwe energie opdoen en even weg zijn van de thuissituatie. De Vakantiebank werkt samen met donateurs, sponsoren, vrijwilligers en maatschappelijk betrokken ondernemers omdat zij vinden dat iedereen op vakantie moet kunnen.

Doneer ook!

Doet u ook mee? Ondernemers kunnen zich aanmelden op Kansrijk Kind, particulieren kunnen rechtstreeks terecht bij de bovenstaande stichtingen. Allemaal prachtige initiatieven. Samen zorgen we ervoor dat kinderen weer een glimlach op hun gezicht krijgen want dat is toch het allermooiste wat er is!

Naar boven