Check uw WOZ-waarde 2023

Check uw WOZ-waarde 2023

En verlaag uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait

De WOZ-waarde 2023 van uw woning wordt bepaald door de gemeente waarin u woont. Klopt die wel? Doe de gratis WOZ-waarde check en kijk of u uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait kunt verlagen. 

Afwijkende waarden

De taxateurs van de gemeente doen een schatting op basis van enkele algemene bepalingen. Het resultaat daarvan vindt u in het taxatieverslag dat vaak als bijlage bij uw WOZ-beschikking wordt meegestuurd. Deze hoeft niet altijd te kloppen, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters woonoppervlak kan afwijken van de daadwerkelijke situatie. Met de gratis WOZ-waarde check kunt u controleren of de waarde van de gemeente overeenkomt met de werkelijke WOZ-waarde. Is deze lager? Dan kunt u bezwaar maken en zelfs uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait verlagen.

Start de gratis WOZ-waarde check

Niemand wil teveel onroerendezaakbelasting (OZB) en eigenwoningforfait betalen. Daarom bieden wij in samenwerking met Eerlijke WOZ deze gratis WOZ-waarde check aan. U hoeft alleen de kenmerken van uw woning en de huidige WOZ-waarde in te voeren en u krijgt direct te zien of het de moeite waard is om bezwaar te maken. Eerlijke WOZ kan u daarbij van dienst zijn.

Bent u van plan om uw huis te verkopen en wilt u weten wat u ervoor kunt vragen? Maak dan een afspraak voor een Gratis Waardebepaling en ontdek de vraagprijs van uw woning. Lees ook onze blog: Klopt uw WOZ-waarde 2023 wel?

Wat gebeurt er met uw gegevens?
Uw gegevens worden door Eerlijke WOZ verwerkt en gebruikt om tot een nieuwe WOZ-waarde van uw woning te komen. Tijdens de check kunt u zelf aangeven of de kenmerken van uw woning kunnen worden opgeslagen. Met deze gegevens kan Eerlijke WOZ een beter beeld krijgen van de waarde van woningen in uw buurt. Uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Disclaimer
De WOZ-waarde check is een dienst van Eerlijke WOZ waarnaar RE/MAX Uw Makelaar verwijst. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de uitkomst van de check liggen dan ook bij Eerlijke WOZ.

Naar boven