Uw huis kopen in 8 stappen

Onze makelaars helpen u door het hele koopproces

Het kopen van een huis is een niet alledaagse gebeurtenis waar veel emotie, tijd en geld mee is gemoeid. Hoeveel ervaring heeft u met het aankopen van onroerend goed? Op welke zaken moet u letten? Is er kans op verborgen gebreken? Is de vraagprijs niet te hoog? Klopt het koopcontract wel en hoe weet u of u niet te veel betaalt? Onze makelaars zijn gespecialiseerd in de aankoop van woningen en staan u graag bij in dit proces. Wij hebben experts die u tijdens het hele koopproces ondersteunen; van de eerste bezichtiging tot het overhandigen van de sleutel.

Het aankopen van uw woondroom doen we volgens onze bekende 8 stappen:

1 - Vaststellen woonwensen

Gedurende ons intake gesprek gaan wij in detail kijken naar uw woonwensen en bepalen wij samen wat voor u belangrijk is. Bijvoorbeeld:

 • Hoe groot moet de woning zijn
 • Hoeveel (slaap)kamers heeft u nodig?
 • Wat is de reisafstand naar uw werk?
 • Heeft u een voorkeur voor een specifieke wijk?
 • Etc.

2 - Uw financiële mogelijkheden

Voor het aankopen van een woning is het essentieel om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Wij nodigen u dan ook uit om op vrijblijvend gesprek te gaan bij een van onze financieel adviseurs. Op deze manier waarborgen wij dat u niet naar woningen gaat kijken die buiten uw budget vallen. Of wellicht kunt u nu juist wel naar woningen kijken waarvan u had verwacht dat ze niet binnen de mogelijkheden behoorde. 

Een gesprek met een financieel adviseur:

 • Geeft helderheid
 • Voorkomt teleurstelling achteraf
 • Geeft een goed beeld van uw huidige en toekomstige situatie
 • Geeft uw aankoopmakelaar de mogelijkheid gericht voor u te zoeken
 • Maakt de kans van slagen groter 

3 - Start de zoektocht naar uw droomhuis

Wat gaan wij voor u doen:

 • Wij gaan actief voor u op zoek naar woningen die passen bij uw woonwensen, op de verschillende websites maar ook zeker door in contact te treden met ons netwerk
 • Wij stellen de woningen bij u voor (u kunt natuurlijk ook woningen bij ons voorstellen)
 • Wij maken de afspraak voor de bezichtigingen, ook als u de woning zelf gevonden heeft
 • Indien mogelijk plannen wij meerdere bezichtigingen op één dag
 • Wij begeleiden u vanaf de eerste bezichtiging (indien mogelijk ook in de avond of in het weekend), op deze manier krijgen wij een goed beeld van de woning en kunnen u beter adviseren
 • Wij geven u onafhankelijk advies over de woning na de bezichtiging en kunnen een inschatting maken of het uw geld waard is

4 - Uw droomhuis gevonden

Wanneer er een woning gevonden is die bij uw wensen past en u wilt graag een bod uitbrengen, zullen wij op voorhand een aantal stappen doorlopen om tot de juiste bieding, voorwaarden en strategie te komen, dit alles in overleg met u.

5 - Het proces van een koopovereenkomst

Wanneer uw bod geaccepteerd is heeft u bijna een woning gekocht. Het is nu van belang dat de koopovereenkomst zo snel als mogelijk wordt gemaakt en door u en de verkopers wordt ondertekend. Pas dan kunnen wij zeggen dat u een woning heeft gekocht. Uw makelaar begeleidt u in het gehele traject en zal er voor zorgdragen dat alles zo vlot als mogelijk verloopt.

6 - Uw hypotheek afsluiten

In de meeste gevallen is een hypotheek noodzakelijk bij het aankopen van een woning. Na het tekenen van de koopovereenkomst heeft u doorgaans 5 tot 6 weken om uw financiering rond te krijgen. Het is dan ook belangrijk dat de aanvraag voor financiering zo snel als mogelijk op wordt gestart. Dit is waarom het van belang is al op voorhand in gesprek te zijn met een financieel dienstverlener en mede de reden dat wij u in het voortraject al uitnodigen om dit gesprek aan te gaan.

7 - De overdracht

En dan is het zover. Vandaag zult u de sleutel van uw nieuwe woning ontvangen. Dit is het moment waar wij samen naartoe hebben gewerkt. Op de dag van overdracht zullen we eerst tezamen met de verkopers een eindinspectie doen bij de woning. Gedurende de eindinspectie wordt alles in het huis gecontroleerd, worden de meterstanden opgenomen en checken wij of alle afspraken zijn nagekomen. Na de eindinspectie vertrekken wij gezamenlijk naar de notaris waar de overdracht zal plaatsvinden. 

Na de overdracht mag u zich de eigenaar van uw nieuwe woning noemen.

8 - Nazorg

Voor ons stopt het niet na de aankoop van uw woondroom, we blijven voor u beschikbaar.

Maak een afspraak 

Wilt u een huis kopen? Maak dan een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsservices. Bel 023-2100700 of e-mail naar demakelaarsvan@remax.nl dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Naar boven