5 tips voor een succesvolle presentatie van uw woning

Door op 20 Oktober 2020

U heeft een spannende stap genomen. U heeft besloten om uw woning te verkopen. Een stap die u niet dagelijks neemt en waarbij best veel komt kijken. Het meeste kunt u met een gerust hart aan uw makelaar overlaten. Toch zijn er ook enkele dingen die u zelf kunt doen. Vooral wat de presentatie van uw woning betreft. Onze makelaar Jessica van Dijk geeft 5 tips waarmee u kunt helpen om het maximale resultaat uit de verkoop te halen.

Foto: Mirella Appelman, Huiswerk vastgoedstyling

Presenteren is presteren

Uiteraard wilt u de meest gunstige prijs voor de verkoop van uw huis. Hoe belangrijk is de presentatie daarbij? Jessica van Dijk: “Ook al is de huidige woningmarkt momenteel een verkopersmarkt, de presentatie van uw woning is ook in deze tijd nog altijd een zeer belangrijke factor. Niet alleen wanneer de foto’s van uw woning worden gemaakt, maar ook zeker tijdens de bezichtigingen. Want een betere presentatie betekent een betere prestatie van uw woning.”

Wij geven u graag een aantal tips om uw woning zo optimaal mogelijk te kunnen presenteren aan potentiële kopers:

Tip 1 – Ruim op

Jessica: “Loop eens een rondje door uw woning en probeer uw woning te bekijken zoals potentiële kopers dit zouden doen. Maak notities van zaken die u opvallen, zoals achterstallig onderhoud of rommel. Bepaalde spullen vallen u misschien niet meer op, maar potentiële kopers kunnen deze beschouwen als storend. Zij proberen een beeld te vormen van het huis met hun meubelen erin en dat gaat lastiger als er al veel spullen in staan. Ruim daarom zoveel mogelijk op.”

Tip 2 – Neutrale sfeer

“De sfeer in een woning is zowel op de foto’s als tijdens bezichtigingen belangrijk. Probeer uw woning zo neutraal mogelijk te maken. Maak zo min mogelijk gebruik van uitgesproken items of hele felle kleuren. Planten maken ook een positief verschil voor de sfeer van een woning.”

Tip 3 – Maak schoon

“Het helpt om uw woning goed schoon te maken. Haal voor de bezichtiging nog even een stofzuiger door het huis, stof waar nodig af en laat de boel nog even goed doorluchten. Uw woning voelt dan fris en uitnodigend aan.”

Tip 4 – Even geen huisdieren

“Hoe leuk huisdieren ook zijn, niet alle mensen zijn er dol op. Zorg er dan ook voor dat de hond of de kat een tijdelijke verblijfplaats heeft wanneer er bezichtigingen zijn gepland.”

Tip – 5 Professionele styling

“Om het interieur helemaal aantrekkelijk te maken werken wij samen met professionele stylisten. Zij komen, voordat uw woning te koop wordt aangeboden, bij u langs met gerichte adviezen om uw woning op de meest optimale manier te kunnen presenteren. Ze zorgen ervoor dat juist die aantrekkelijke kanten van de woning volop worden uitgelicht. Dat maakt vaak een wereld van verschil!”

Een goede presentatie van uw woning is vaak doorslaggevend tijdens de bezichtiging. Het huis oogt dan aantrekkelijk en kopers kunnen zich goed voorstellen hoe het is om erin te wonen. Met onze tips komt u al een heel eind. Onze makelaars vertellen u graag meer over professionele presentatie en het hele verkooptraject van uw uw woning.

Lees ook:
Vraag vóór 2021 uw definitieve energielabel aan
Ontdek de waarde van uw woning
Onze 10 zekerheden bij verkoop van uw woning
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze verkoopbegeleiding? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jessica van Dijk. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatApp 06-26028557 of e-mail naar jessicavandijk@remax.nl

Naar boven