Ontdek de waarde van uw woning

Door op 11 Juni 2020

Door de perikelen van de afgelopen tijd bestaat er veel onzekerheid over de woningmarkt. Wat is wijsheid? Zoeken op internet geeft al een aardig beeld. Maar voor een nauwkeurigere bepaling van de waarde van uw woning zult u toch echt een makelaar of taxateur moeten inschakelen. Makelaar Dennis de Haan over de kansen van uw huis op de woningmarkt.

Datamodel websites

Dennis: “Er zijn een aantal websites om de waarde van uw woning te bepalen. Besef dan wel dat u dan kijkt naar een momentopname en een indicatie die afhankelijk is van de data en technologie van de website. Uiteraard kan online geen rekening gehouden worden met individuele aspecten van de woning zoals onderhoud, bijzondere aanpassingen en extra investeringen. Woningspecifieke onderdelen zijn nooit in een online datamodel verwerkt en kunnen daarom ook niet worden meegenomen.”

Gemiddelde waarde

“Achter de schermen van deze websites controleren de applicaties een aantal verkochte woningen die vergelijkbaar zijn en berekenen het gemiddelde van de vergelijkbare woningen. Daarmee wordt de waarde toegekend aan een woning. Met een woningwaarde rapport krijgen geïnteresseerde klanten binnen enkele seconden inzicht in referentiewoningen in de buurt en ontvangen zij een waarde-indicatie van de opgevraagde woning.”

Vertekend beeld

“U kunt op internet kijken om de waarde van uw woning te achterhalen. Maar het geeft een vertekend beeld. De online applicaties zijn niet accuraat genoeg om belangrijke beslissingen te nemen. Ze dekken niet altijd de hele lading. Want geen enkel huis is hetzelfde, denk daarbij aan het onderhoud, de hoogte van het energielabel, de aanwezigheid van balkon of tuin, zonligging en uiteraard locatie. Deze factoren bepalen mede de waarde.”

Gratis Waardebepaling

“Als u toch kosteloos de vraagprijs van uw woning wilt weten dan kunt u gebruik maken van onze Gratis Waardebepaling. Dan komt een van onze makelaars langs om de belangrijkste punten op te nemen. Binnen enkele dagen daarna weet u de reële te verwachte verkoopwaarde en krijgt u een vraagprijsadvies. Geen enkel woning is doorsnee, daarom is het beter om voor een persoonlijke aanpak te kiezen. Met het oog op de coronamaatregelen bieden wij dit nu ook op afstand aan met onze Gratis Virtuele Waardebepaling

Officieel taxeren

Een Gratis Waardebepaling geeft een goede eerste indruk van de verkoopwaarde. Een stap verder is de taxatie. Dennis: “Een taxatierapport is een officieel en uitgebreid document dat gebruikt kan worden voor onder andere de bank en de Belastingdienst. Zij stellen eisen aan het taxatierapport en deze dient ook goedgekeurd te worden door het Nederlands Woning Waarde Instituut NWWI. Voor een NWWI taxatie zijn een aantal diploma's nodig. Het NWWI staat voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Alle taxateurs werken op een uniforme, digitale werkwijze.” Waar moet u rekening mee houden bij een taxatie? Download onze Taxatiechecklist voor alle stukken die de taxateur van u nodig heeft.

Lees ook:
Onze 10 zekerheden bij verkoop van uw woning
Uw huis verkopen in 8 stappen
Onze coronamaatregelen

Wat is uw woning waard?

De verschillen in waardebepaling zijn groot. Wilt u meer weten over de waardepaling die het beste bij uw situatie past? Maak dan een afspraak met Dennis de Haan. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Weet u het al? Maak dan gebruik van onze Gratis Waardebepaling of maak een afspraak voor een uitgebreide taxatie

Naar boven