Verkoopplannen deze zomer?

Door op 17 Juli 2020

5 redenen waarom zomer 2020 juist wel een goed moment is om uw huis te verkopen

De woningmarkt is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Vooral als het gaat over de verkoop van woningen. Wat is wijsheid, wel of niet verkopen in de zomer? Onze makelaar Dennis de Haan legt uit waarom deze zomer in tegenstelling tot andere zomers wel een goed moment is om uw woning te koop te zetten.

Zo kort mogelijk

“Bij de verkoop van woningen streven we ernaar om de verkooptijd zo kort mogelijk te houden. Daarom raden we klanten normaal gesproken af om tijdens de zomervakantie hun huis te koop te zetten. Veel kopers zijn dan met vakantie of hebben andere dingen aan hun hoofd. Er gebeurt dan weinig waardoor de woning langer te koop staat terwijl de bezichtigingen achterblijven. Maar dit is geen gewone zomer. Deze zomer heeft juist voordelen voor de verkoop van woningen ten opzichte van andere zomers.”

1 - Thuisblijvers

“Door de beperkte reismogelijkheden hebben veel mensen besloten om deze zomer thuis te blijven. Een ideaal moment om u te oriënteren op de woningmarkt als u verhuisplannen hebt. Kopers hebben nu alle tijd, ze zijn in een zomerse stemming en ze krijgen een goed beeld van hoe de huizen er in de zomer uitzien.”

2 - Goed beeld

“Dat brengt ons op de gunstige mogelijkheden om uw woning letterlijk in het zonnetje te zetten. Alles komt er beter uit in de zomer. De tuin staat er mooi bij, het interieur komt tot leven en zoekers krijgen in het algemeen een goed gevoel over de woning. Onze promotiespecialisten kunnen in de zomer nog meer doen om uw woning optimaal uit te lichten. Een goede presentatie is immers de halve verkoop.”

3 - Lage rente

“Wat ook meespeelt is dat de rente nog steeds laag staat. In maart en april zagen we een lichte stijging maar in mei en juni is hypotheekrente weer gestabiliseerd. Dat terwijl veel kopers bang waren voor hogere toekomstige woonlasten. Het is nog steeds mogelijk om een lage rente voor lange tijd vastzetten. Daardoor blijft de wens om te kopen nog steeds groot.”

4 - Toenemende zoekers

“Nu de eerste schrik van de coronacrisis erop zit, durven kopers weer stappen op de woningmarkt te zetten. We merken dat aan het aantal bezichtigingen dat op dit moment fors aan het stijgen is. Naar verwachting zal dit gedurende de zomer nog wel aanhouden. Dus aan de vraagkant is weer volop leven.”

5 - Hoge huizenprijs

"De prijzen van huizen zijn nog steeds hoog. Dit komt vooral door de krapte op de woningmarkt. Landelijk komen we nog zo’n 320.000 woningen tekort om aan de huidige vraag te voldoen. Die inhaalslag is voorlopig nog niet gemaakt waardoor de schaarste de huizenprijzen nog wel even hoog zal houden. Vooral wanneer u de overwaarde van uw woning wilt verzilveren is dit een goed moment.”

Al met al is deze zomer een goed moment om uw huis te verkopen. Heeft u verkoopplannen? Begin dan eerst met een Gratis Waardebepaling. Een van onze makelaars komt bij u thuis, inspecteert uw huis en stelt samen met u de vraagprijs vast. U krijgt dan een goed beeld van de waarde van uw woning. Daarna kunt u gebruik maken van ons verkoopplan waarmee we in 8 stappen uw woning verkopen.

Lees ook:

Ontdek de waarde van uw woning
Onze 10 zekerheden bij verkoop van uw woning
In 8 stappen verkopen wij uw huis

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het verkopen van uw woning tijdens deze zomer? Neem contact op met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de verkoop van uw woning. 

Naar boven