Tudorpark

Tudorpark

Stijlvol wonen in een karakteristieke Engelse sfeer

De Hoofddorpse wijk Tudorpark staat bekend om z'n stijlvolle Engelse Tudor architectuur. De speelse vormen, grote variatie in woningen en het vele groen maken Tudorpark een ideale plek om je te vestigen met je gezin.

Engelse Tudor bouwstijl

Tudorpark is een jonge, nieuwe wijk aan de rand van Toolenburg. Het heeft een karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl met veel speelse elementen zoals ramen met roedeverdeling en opvallende schoorstenen. De huizen van het eerste deelplan staan opgesteld in de ronde, vriendelijke vorm van een “Barbapapa” zoals de bewoners het noemen. Niet recht toe recht aan maar in een speelse vorm met ruimte voor groen en speelplaatsen voor de kinderen. Er is haast geen huis hetzelfde, van rijtjeswoning tot vrijstaande villa, allemaal hebben ze hun eigen karakter en kenmerken.

Goed contact

Door middel van apps en Facebook pagina’s is het onderlinge contact tussen bewoners al tijdens de bouw ontstaan. Sinds de bewoners hun intrek hebben genomen, zijn deze contacten verder gegroeid. Er wordt van alles georganiseerd zoals spontane buurt-BBQ’s, gezamenlijke vreugdevuren met Oud en Nieuw en leuke uitstapjes met elkaar. Met Sint Maarten en Halloween wordt er een feest voor de kinderen georganiseerd met ook een hoop gezelligheid voor de ouders. Verder is er onderlinge controle op prettig en veilig wonen door plaatsing van AED’s en het opkomen voor de belangen van de wijk bij bouwers en gemeente.

Kenmerkende Engelse stijl

Net als Toolenburg-Oost grenst Tudorpark ook aan de Toolenburgerplas. De naastgelegen busbaan met directe verbinding met Schiphol en Amsterdam (dag en nacht) en Haarlem maakt het je erg makkelijk om een dag of avondje erop uit te gaan. De grens tussen Tudorpark en Toolenburg-Oost (Rosa Spierstraat) is een natuurlijke “slotgracht” die in de winter al gauw schaatspret oplevert. Via de vlonders in de achtertuinen sta je zo op het ijs en kun je bij je buren langs voor warme chocolademelk of iets anders. In de zomer zorgen deze kanaaltjes voor een heerlijk waterfestijn, wat de nodige afkoeling geeft. De wijk is nog verder in aanbouw en er ontstaat hier  ook een dorp in een dorp, in de kenmerkende Engelse stijl.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Tudorpark? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven