Toolenburg-West en Floriande-Oost

Scroll naar inhoud
Toolenburg-West en Floriande-Oost

Rust en ruimte aan de Toolenburgerplas

De omgeving Toolenburg-West en Floriande-Oost zijn 2 Hoofddorpse wijken die rondom de Toolenburgerplas liggen. Voor wie de drukte van Amsterdam en Haarlem wil ontvluchten, is dit een ideaal gebied om te vestigen met opgroeiende kinderen. Onze makelaar Veronique Hermans neemt u mee door twee wijken waar het heerlijk wonen is.

Populaire buurt

“Hoofddorp heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en blijft populair qua ligging en faciliteiten. Dat heeft uiteraard een weerslag op de huizenprijzen die een flinke ontwikkeling doormaken. De bewoners van Toolenburg-West en Floriande-Oost komen in veel gevallen van buiten Hoofddorp en wonen hier vaak vele jaren met plezier. U kunt hier heerlijk de drukte van de grote steden ontvluchten.”

Veel ruimte en groen

Toolenburg-West en Floriande-Oost zijn wijken met veel ruimte en groen en blijvend in ontwikkeling. “De Toolenburgerplas aan de zuidwest zijde van Hoofddorp is het kloppend hart van de buurt. Je kunt er sporten, er zijn evenementen, activiteiten en in de zomer kun je er naar een strandje gaan waar een heerlijke verfrissende duik voor verkoeling zorgt. PARK21 met speelveldjes, klimpark en skatepark is op steenworp afstand. Ook het Haarlemmermeerse bos en de boseilanden zijn prachtige wandelgebieden waar u eindeloze tochten kunt maken.”

Alles in de buurt

“U kunt gezellig winkelen in het winkelcentrum. De actieve winkeliersvereniging organiseert veel activiteiten zoals bijvoorbeeld met Koningsdag een vrijmarkt of met Halloween een optocht en u kunt zelfs meedoen aan de eigen avondvierdaagse. Voor opgroeiende kinderen zijn Toolenburg-West en Floriande-Oost ideale wijken, alles is in de buurt. Ze kunnen er naar het basis- en middelbare onderwijs op loop/fietsafstand, er zijn uitgaansgelegenheden en veel sportmogelijkheden. Met de auto of het openbaar vervoer zijn steden als Haarlem, Amsterdam en Leiden snel en goed te bereiken.”

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Toolenburg-West en Floriande-Oost? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven