Overbos

Overbos

Wonen in de geborgenheid van hofjes

De Hoofddorpse wijk Overbos is in de jaren ’80 gebouwd. Het is een typische ‘bloemkoolwijk’: hofjes bieden bewoners een gevoel van geborgenheid. De wijk is dan ook compact opgezet.

Aan het Haarlemmermeerse Bos

Het groen is buiten de wijk aan de overzijde van de randweg geconcentreerd in een aantal parken. Het Haarlemmermeerse Bos ligt op steenworp afstand en heeft zich ontwikkeld tot een regionale trekpleister voor dagjesmensen, wandelaars, trimmers, fietsers, bootcampers, zwemmers, surfers, hondenbezitters, ruiters en sportvissers. 

Veel activiteiten

De wijk Overbos beschikt over een wijkgebouw De Boskern, naast kleinschalige activiteiten organiseert men hier ook jaarlijks een groot zomerfeest met braderie, iedereen is hierbij van harte welkom uiteraard.

Uitgebreid winkelcentrum

Het winkelcentrum van de wijk Overbos, ’t Paradijs’, is in 2010 gerenoveerd en uitgebreid. Dit in verband met het groeiend aantal inwoners in de nabijgelegen Vinex-wijk Floriande. In het overdekte winkelcentrum vindt u alles voor uw dagelijkse boodschappen. Zo zijn er twee supermarkten, een bakkerij, slagerij en diverse andere winkels. Tevens vind u hier een tandartspraktijk, apotheek, snackbar en Chinees restaurant.

Goede verbindingen

Aan de rand van Overbos is het bushalte Overbos Noord te vinden. Deze halte wordt aangedaan door buslijnen 300 en 340. Haarlem en Amsterdam zijn hiervandaan goed te bereiken.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Overbos? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven