Castricum

Scroll naar inhoud
Contact

Prachtig wonen bij strand en natuur

Castricum is een prachtige plaats met veel natuur zoals duinen, bos en natuurlijk het strand. Onze makelaar Gina Karssen woont er al 28 jaar naar volle tevredenheid en neemt u graag mee door deze groene gemeente aan het strand.

Dorp met stadse trekken

Gina: “Het leuke van Castricum is dat je binnen 15 minuten fietsen op het strand bent. Daar zijn allerlei gezellige strandtentjes en volop mogelijkheden om te genieten van zon, zee en strand. Ik zie Castricum als een dorp met stadse trekken. Met 23.000 inwoners heeft het een echt dorps gevoel maar niet zo’n beklemmende ons-kent-ons mentaliteit. Het is een groene gemeente met veel aandacht voor natuur. Het woning aanbod is erg divers en voor ieder wat wils”

In de buurt

“In Castricum zijn er 3 scholen voor voortgezet onderwijs die goed staan aangeschreven. Er is een bioscoop, theater en het museum “Huis van Hilde”. Verder kunt u er erg leuk uitgaan, onder andere door de gezellige restaurantjes. We kennen ook een grote diversiteit aan sportverenigingen van voetbal, hockey tot rugby. Sowieso is het bij uitstek een omgeving voor actieve buitensporters, vooral de duinen bieden daarvoor volop gelegenheid.”

Goed bereikbaar

Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is Castricum goed bereikbaar. U bent binnen 25 autominuten in Amsterdam, binnen 15 autominuten in Alkmaar en binnen 20 minuten bent u met de trein in Amsterdam en Haarlem vanaf het Castricum Intercity station. “Zelf woon ik al 28 jaar in Castricum. Ik weet wat er speelt en ken Castricum en omgeving goed. Ik hou van het stadse gevoel van ons dorp, heerlijk dichtbij strand en duinen. Zo vind ik het ook fijn dat mijn zoon tot zijn 17de in Castricum naar school kan gaan.”

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Castricum? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven